Daim is

Daimis, ca. 1.2 l. i ismaskine.

Daimis, ca. 1.2 l. i ismaskine.

Recipe by Christina Igel

En god blanding af traditionel vanille is og daim is opskrifter, – sådan testet og blandet sammen over en årrække. Dette er nu officielt den bedsteste is man kan lave selv. Basta.

Ingredients

  • 4 dl. piskefløde

  • 4 dl. kaffefløde

  • 6 æggeblommer

  • 160 gram sukker

  • 3 tsk vanillesukker (2 2/3 faktisk)

  • 70 gram brun farin

  • 4 daim bars, – skåret/brækket i små stykker (4 bars af de nymodens pakninger hvor det hele er lidt mindre end i gamle dage, 28 gram per ‘bar’)

  • en smule salt

Directions

  • Kaffe fløden hældes i en gryde og varmes under omrøring til lige før kogepunktet. (90+ grader) – sæt gryden til siden
  • Æggeblommer og sukker røres i Kitchenaid (30 sekunder trin 2) til en ensartet masse. Når den begynder at blive tyk tilsættes kaffefløden lidt ad gangen imens der røres videre
  • Tilbage i gryden med det hele, over middel varme, indtil den igen er lige under kogepunktet (85 grader) (må ikke koge)
  • Tilsæt piskefløde, vanillesukker, salt og farin og rør rundt.
  • dæk gryden til og lad den stå og køle, -evt. i isbad. (men mindst 30 min.)
  • Hæld massen i ismaskinen og kør et kvarter, derefter tilsættes daimis og fortsæt til ismassen er klar til fryseren
  • Smid det hele i en bøtte og put den i fryseren i 24 timer.