Daimis, ca. 1.2 l. i ismaskine.
En god blanding af traditionel vanille is og daim is opskrifter, – sådan testet og blandet sammen over en årrække. Dette er nu officielt den bedsteste is man kan lave selv. Basta.
Ingredients
4 dl. piskefløde
4 dl. kaffefløde
6 æggeblommer
160 gram sukker
3 tsk vanillesukker (2 2/3 faktisk)
70 gram brun farin
4 daim bars, – skåret/brækket i små stykker (4 bars af de nymodens pakninger hvor det hele er lidt mindre end i gamle dage, 28 gram per ‘bar’)
en smule salt
Directions
- Kaffe fløden hældes i en gryde og varmes under omrøring til lige før kogepunktet. (90+ grader) – sæt gryden til siden
- Æggeblommer og sukker røres i Kitchenaid (30 sekunder trin 2) til en ensartet masse. Når den begynder at blive tyk tilsættes kaffefløden lidt ad gangen imens der røres videre
- Tilbage i gryden med det hele, over middel varme, indtil den igen er lige under kogepunktet (85 grader) (må ikke koge)
- Tilsæt piskefløde, vanillesukker, salt og farin og rør rundt.
- dæk gryden til og lad den stå og køle, -evt. i isbad. (men mindst 30 min.)
- Hæld massen i ismaskinen og kør et kvarter, derefter tilsættes daimis og fortsæt til ismassen er klar til fryseren
- Smid det hele i en bøtte og put den i fryseren i 24 timer.